Sfaturi
Pompe de căldură
5 pași prin care se poate reduce consumul pompei de căldură cu 20%!

5 pași prin care se poate reduce consumul pompei de căldură cu 20%!

Când temperaturile exterioare încep să scadă și facturile la electricitate cresc, este timpul să vă întrebați, ce faceți greșit sau cum să procedați, pentru ca pompa de căldură să funcționeze cât mai economic posibil. În acest fel, veți prelungi și durata de viață a pompei de căldură.

Pompele de căldură funcționează complet diferit față de sistemele de încălzire pe păcură sau pe gaze naturale. Dacă în trecut erați obișnuiți să opriți încălzirea imobilului pe timp de noapte sau să reduceți temperatura de încălzire sau chiar să vă uscați rufele pe caloriferele încălzite, va trebui să vă schimbați obiceiurile.

Cinci măsuri pentru mărirea eficienței pompei de căldură:

1. Nu opriți funcționarea pompei de căldură pe timp de noapte și nu reduceți temperatura

Pompa de căldură funcționează cu eficiență maximă, numai dacă este menținută permanent în funcțiune, fără nicio oprire. Dacă a fost oprită pe timp de noapte, pompa de căldură, trebuie să compenseze diferența de temperatură, care a apărut în timpul nefuncționării sale, la momentul repornirii și pe perioada funcționării sale din timpul zilei. Deoarece tariful pentru energia electrică este cel mai mare ziua, acest lucru se va reflecta și pe factura de plată de la sfârșitul lunii.

Cereți oferte gratuite pentru pompă de căldură

2. Nu acoperiți și nu închideți caloriferele

Aerul cald trebuie să circule liber prin camere. Dacă vă încălziți locuința cu calorifere, nu le acoperiți cu perdele, țesături sau alte obiecte și nu montați pervazuri deasupra lor. Îndepărtați de calorifere canapelele și piesele de mobilier. De asemenea, nu închideți supapele caloriferelor. În cazul în care temperatura din locuință crește prea mult, cel mai bine este să reduceți valoarea temperaturii la pompa de căldură. Dacă folosiți un sistem de încălzire prin pardoseală, evitați covoarele.

Cum să aleg cea mai adecvată pompă de căldură pentru mine?

3. Temperatura apei nu trebuie să scadă sub 20 grade Celsius

Pentru a proteja compresorul, temperatura apei din pompa de căldură nu trebuie să scadă sub 20 de grade Celsius. În cazul în care temperatura apei din circuitul de încălzire scade sub 20 de grade Celsius, acest lucru va cauza pornirea încălzitoarelor electrice, care folosesc multă energie electrică pentru a funcționa. Atenție: consumul de energie electrică poate crește chiar și de 5 ori!

Tehnician de pompe de căldură.

4. Alegeți modul de încălzire conform unei curbe controlate de vreme

Lăsați ca instalatorul pompei de căldură să seteze inițial curba de încălzire, atât în funcție de dimensiunile și termoizolația casei, cât și de tipul sistemului de încălzire utilizat. În loc de o curbă de încălzire constantă, alegeți întotdeauna încălzirea conform unei curbe controlate de vreme. În acest fel, funcționarea pompei de căldură se va adapta la temperaturile exterioare ale aerului. Temperatura apei de încălzire va varia în funcție de cantitatea de căldură, care trebuie adusă în casă.

5. Asigurați curățarea și service-ul regulat al pompei de căldură

Prin efectuarea service-ului regulat al pompei de căldură - care trebuie să includă: curățarea unității exterioare și inspecția generală a modului de funcționare a pompei - veți evita apariția de disfuncționalități și veți prelungi durata de viață a pompei de căldură. Fără mentenanță, s-ar putea să nu observați niciodată eventualele probleme de performanță ale pompei de căldură și să fiți la un moment dat neplăcut surprinși, că sumele de pe facturile de energie electrică au crescut.

Prin implementarea măsurilor mai sus menționate, veți mări eficiența pompei de căldură chiar și cu 20 procente!

Cereți oferte gratuite pentru pompă de căldură