Sfaturi
Cadastru, topografie, geodezie
Execuția unui apartament la mansardă

Execuția unui apartament la mansardă

Dacă vă decideți să vă construiți un apartament la mansardă, asigurați-vă că execuția acestuia va fi de bună calitate. Iată 5 sfaturi, care vă pot fi de folos pentru realizarea unui apartament la mansardă.

1. OBȚINEREA AUTORIZAȚIEI DE CONSTRUIRE

Dacă prin construirea unui apartament la mansardă aduceți modificări la structura portantă sau la statica clădirii, la gabaritele exterioare și la aspectul acoperișului, atunci aveți nevoie de o autorizație de construire.

Pentru a primi autorizația de construire, mai întâi aveți nevoie de o documentație, obținerea de permisiuni și îndeplinirea altor condiții, pe baza cărora proiectantul (arhitectul) va realiza proiectul. În baza acestui proiect și a permisiunilor obținute de la persoanele relevante, veți putea solicita o autorizație de construire.

Primește 6 oferte de la proiectanți

Pentru dumneavoastră am pregătit un articol detaliat despre cum se obține o autorizație de construire. După obținerea autorizației de construire, începeți lucrările.

Atenție: Obținerea documentației costă mult și poate dura câteva luni. Citiți, cât costă obținerea unei autorizații de construire.

2. EVALUAȚI POTENȚIALUL SPAȚIULUI EXISTENT

Înainte de a începe lucrările, verificați potențialul mansardei, care depinde de gradul de înclinare a pereților, mărimea suprafeței și înălțimea tavanului.

  • Cele mai potrivite pentru realizarea unui apartament la mansardă sunt acoperișurile cu o înclinare între 35 și 55 de grade. Dacă gradul de înclinare este mai mare, soluția cea mai bună este execuția unui apartament cu două etaje.

  • Planificați aspectul camerelor și eventuala montare de pereți despărțitori. Faceți asta ținând seama de instalațiile existente.

  • O mansardă poate fi construită doar dacă podul este suficient de înalt, pentru ca o persoană adultă să stea în picioare în el. Cel puțin două treimi din suprafața podului trebuie să aibă înălțimea de la podea și până în tavan de cel puțin 230 până la 240 de centimetri.
Execuția unui apartament la mansardă

3. VERIFICAȚI STAREA CADRULUI ACOPERIȘULUI ȘI A IZOLAȚIEI

Acoperișul trebuie să asigure o protecție adecvată împotriva intemperiilor și că în apartamentul de la mansardă nu va fi prea rece sau prea cald.

Evaluați starea structurii portante și a învelișului acoperișului împreună cu un expert. De asemenea, este important ca podul să fie bine izolat. Acest lucru se realizează prin alegerea și instalarea corectă a unui acoperiș secundar și a unei folii permeabile la vapori pe latura interioară.

Solicitați 6 oferte de la montatorii de acoperișuri

Pe lângă izolația termică, îngrijiți-vă atât de siguranța la incendiu - deoarece acoperișul este construit în principal din lemn -, cât și de izolația fonică.

4. ASIGURAȚI O ILUMINARE ADECVATĂ

Stabiliți numărul de ferestre de acoperiș necesar pentru a avea suficientă lumină naturală și aer proaspăt. Ferestrele oferă și protecție împotriva supraîncălzirii în timpul verii. Geamurile trebuie să aibă o suprafață de minim 20% din suprafața podelei.

Fereastra trebuie să fie instalată la o înălțime, care să permită unei persoane așezate pe scaun să privească în afară - fie că este vorba de o fereastră de acoperiș, o lucarnă sau o fereastră pe fațadă. La instalarea ferestrelor, acordați atenție și izolației termice din jurul ferestrei.

Trimite o cerere gratuită pentru ferestre

Pe lângă ferestrele de mansardă sunt disponibile și ferestrele pentru deschizăturile în acoperiș obținute prin frângerea pantelor acestuia. Frângerea pantei acoperișului are sens atunci când deschiderea astfel realizată în acoperiș este suficient de mare și de lungă, pentru a mări spațiul total al mansardei. Cel mai adesea aceasta se efectuează atunci când nu este posibil să se modifice panta acoperișului sau să se ridice creasta. Frângerea pantei acoperișului și montarea unei ferestre în această deschizătură poate mări semnificativ spațiul. De obicei, o astfel de lucrare necesită o intervenție mai mare la construcție și este mai scumpă.

5. PLANIFICAȚI INTRAREA

Se poate proiecta ca intrarea în mansardă să se facă de la etajul inferior sau din alt punct de intrare. Dacă planificați să aveți propria intrare, alegeți un gard suficient de înalt, pentru a vă asigura securitatea, și o ușă de intrare de calitate..

Cereți oferte gratuite de la arhitecți