Eterna dilemă atunci când vine vorba de zugrăvirea casei - să ne ocupăm singuri de acest proces sau este mai bine să plătim un specialist. Cu toate acestea, răspunsul este destul de simplu.
Dacă timpul este mai important decât banii, este înțelept să angajăm un zugrav profesionist. Pe de altă parte, dacă banii sunt mai importanți decât timpul, anumite lucrări de zugrăvire le putem face singuri și astfel economisești bani.
În cazul în care zugrăviți singuri
În general, puteți zugrăvi singuri dacă suprafața pe care doriți să o zugrăviți este mică (una sau două camere), pereții sau suprafața sunt într-o stare bună și doriți doar să reîmprospătați sau să schimbați culoarea.
Puteți zugrăvi singuri dacă suprafața pe care doriți să o zugrăviți este mică.
În acest caz, acordați-vă suficient timp pentru pregătire, cumpărați vopsea și echipamente de calitate și nu uitați că este necesar să aplicați mai multe straturi de vopsea. Înainte de a începe să zugrăviți, acoperiți sau mutați mobilierul și protejați podelele și marginile unde pereții se unesc cu clădirea cu bandă de protecție pentru zugrăvit.
Nu grăbiți lucrurile. Începeți mai întâi cu zugrăvirea marginilor, apoi cu tavanul și, în final, cu pereții. Întotdeauna finalizați mai întâi un perete înainte de a trece la următorul. Zugrăviți de sus în jos. Aerisiți camera în timpul zugrăvirii. După finalizarea lucrării, spălați pensulele și faceți curățenie.
Când să căutați un zugrav?
Sunați un zugrav dacă doriți să vopsiți din nou întreaga casă sau apartamentul, dacă pereții și suprafețele sunt într-o stare proastă și necesită umplere, șlefuire sau netezire, dacă trebuie să îndepărtați vechea vopsea sau tapetul, dacă aveți tavane înalte sau doriți culori decorative speciale, finisaje și tehnici.
Zugrăvitul este o abilitate care necesită instruire și experiență - profesioniștii știu cum să pregătească corect suprafața, ce culori să folosească în fiecare situație și cum să efectueze munca eficient și rapid.
Zugravii profesioniști au, de asemenea, toate instrumentele necesare pentru a obține un finisaj de calitate. Vopsirea poate fi o sarcină solicitantă din punct de vedere fizic și poate dura mult timp, în special pentru proiecte mai mari. Lucrul pe scări și manipularea soluțiilor și a prafului poate fi, de asemenea, periculos.
Cum să găsiți un bun zugrav?
Este recomandat să obțineți o recomandare de la prieteni sau cunoștințe care au avut nevoie de serviciile unui zugrav în trecut și au fost mulțumiți de lucrarea efectuată. De asemenea, puteți căuta servicii de zugrăvit pe Google, dar asigurați-vă că sunt calificați pentru a-și face treaba. Cea mai ușoară modalitate de a face acest lucru este să verificați comentariile și evaluările clienților lor anteriori.
În orice caz, faceți o listă cu cei mai potriviți zugravi și solicitați oferte de la ei. Aceste oferte trebuie să fie scrise cât mai specific posibil; trebuie să includă cantitățile de vopsele care vor fi utilizate și prețurile lor, precum și toate costurile muncii în sine. Verificați dacă prețul final include protecția suprafeței înainte de zugrăvit și curățarea și eliminarea deșeurilor după finalizarea lucrării și întrebați despre o posibilă garanție.
Cât vă vor costa lucrările de zugrăvire?
Prețul zugrăvirii pereților poate varia semnificativ în funcție de mărimea proiectului, tipul de vopsea și materialul utilizat. Un zugrav vă va costa între 5 și 7 lei pe metru pătrat.
Dacă intenționați să zugrăviți singuri, costurile vor fi doar pentru achiziționarea de vopsea și echipamentul de zugrăvit. Cu toate acestea, nu uitați de timpul dvs. liber pe care îl veți petrece zugrăvind.