Sfaturi
Cadastru, topografie, geodezie
Ce cuprinde consultanța fiscală?

Ce cuprinde consultanța fiscală?

Sistemul fiscal și legislația fiscală sunt adesea atât de complicate, încât doar puțini antreprenori mici, organizațiile mai mari și persoanele fizice le pot înțelege și aplica în practică în mod independent. Consultanța fiscală se bazează pe cunoașterea atât a legislației cât și a practicii fiscale și facilitează luarea deciziilor în acest domeniu.

Aveți nevoie de ajutor cu impozitele?

SOLICITAȚI OFERTE GRATUITE de la consultanți fiscali

Când să optați pentru consultanță fiscală?

Companiile și persoanele fizice aleg serviciile de consultanță fiscală când doresc să:

  • reglementeze și să optimizeze operațiunile fiscale conform legislației
  • să reducă riscul fiscal
  • să minimizeze obligațiile fiscale la minimum
  • să plătească doar atât cât este necesar
  • să corecteze și să repare erorile sistemice din trecut
  • să planifice politica fiscală a companiei pentru luarea deciziilor de afaceri eficiente

Ce domenii fiscale acoperă serviciul de consultanță fiscală?

Consultanții fiscali oferă servicii legate atât de impozitele indirecte cât și de cele directe în structura sistemului fiscal. Acestea includ:

  • impozitul pe venit
  • contribuțiile la asigurările sociale
  • taxa pe valoarea adăugată (TVA)
  • accize
  • impozitarea internațională
  • impozitul pe proprietate
  • impozit pe succesiune
  • impozitul pe venitul din transferul proprietăţilor imobiliare
  • impozitarea veniturilor din jocuri de noroc
  • impozitul pe mijloacele de transport
consultanți fiscali

Cine poate beneficia de consultanță fiscală?

Serviciile de consultanță în domeniul fiscal sunt destinate:

  • persoanelor fizice (PFA)
  • companiilor comerciale (SRL, SA, etc.)
  • altor forme de entități juridice (asociații, fundații, cooperative, etc.)
  • rezidenților fiscali români și nerezidenților cu statut de străin

Cine sunt consultanții fiscali?

Experții fiscali sunt de obicei contabili care s-au specializat în drept fiscal după ani de practică. Când sunteți în căutarea unui consultant fiscal adecvat în România, este esențial să selectați un profesionist care este înregistrat în registrul consultanților fiscali și este membru activ al Camerei Consultanților Fiscali.

Este esențial să selectați un profesionist care este înregistrat în registrul consultanților fiscali.

De asemenea, trebuie să îndeplinească condițiile stabilite de Regulamentul Camerei. Acestea sunt condiții esențiale pentru exercitarea profesiei de consultant fiscal în România, iar profesioniștii licențiați pot fi găsiți în registrul consultanților fiscali.

Consultanții fiscali pot fi angajați în servicii de contabilitate sau pot activa în cadrul companiilor specializate în domeniul fiscal. Au cunoștințe vaste despre legislația fiscală română și internațională, inclusiv cunoașterea reglementărilor contabile și statutare. Ei se educă în mod constant, deoarece reglementările fiscale se schimbă foarte rapid.

Consultantul fiscal vă va economisi bani.

Cum se desfășoară consultanța fiscală?

Consultanța în domeniul fiscal implică un tratament individualizat. Consultanții fiscali pot fi angajați pentru o singură dată și puteți folosi serviciile lor dacă aveți nevoie de un expert care să rezolve o problemă specifică, sau puteți colabora pe termen lung cu consultanții fiscali, de exemplu, pentru planificare anuală cu strategii care reduc expunerea fiscală și îmbunătățesc rentabilitatea pe termen lung.

În altă ordine de idei, procesul de consultanță fiscală se desfășoară în următorii pași:

  1. Analiza particularităților și aprofundarea specificului afacerii (analiza afacerii și evaluarea riscurilor).
  2. Studiul diferitelor legi fiscale și baze contabile, inclusiv colaborarea cu contabilitatea.
  3. Crearea unui raport despre cazuri specifice și consultanța oferită clientului.
  4. Propuneri de îmbunătățiri și modificări cu explicații inteligibile ale sistemului de impozitare.
SOLICITAȚI OFERTE GRATUITE PENTRU CONSULTANȚĂ FISCALĂ

Care sunt serviciile oferite de consultanții fiscali?

Reprezentarea în procedurile fiscale

Ei preiau responsabilitatea pentru conducerea profesională a procedurii fiscale. Pot acționa ca reprezentanți și pot comunica cu autoritatea fiscală, care efectuează inspecția, împreună cu dumneavoastră sau în locul dumneavoastră.

Furnizează toate informațiile solicitate de autoritatea fiscală, urmăresc desfășurarea procedurii și după emiterea deciziei verifică argumentele furnizate și vă reprezintă în apărare pot depune și apel împotriva deciziei.

Audituri fiscale preventive

Efectuează o revizuire completă a afacerii din punct de vedere fiscal într-un mod similar cu cel al unui inspector fiscal. Scopul este de a vă avertiza despre posibilele nereguli care trebuiesc rectificate. Rezultatele sunt prezentate într-un raport de audit fiscal.

Taxele nu sunt o chestiune simplă, lăsați-le pe mâinile experților contabili de la Necesit.ro.

Consultanță privind aspectele fiscale ale planificării/structurării tranzacțiilor

Vă oferă sfaturi cu privire la impozitarea corectă cu TVA a tranzacțiilor la livrarea de bunuri, achiziționarea de bunuri în cadrul UE și la prestarea de servicii și importul de bunuri.

Calculul impozitelor amânate

Vă ajută în luarea deciziilor de afaceri când este vorba despre impozitul amânat, care influențează prezentarea rezultatului financiar după taxare. Determină poziția fiscală referitoare la impozitul pe profit și vă consiliază cu privire la diferențele dintre recunoașterea contabilă și fiscală a cheltuielilor și a veniturilor.

Optimizarea bilanțurilor fiscale

Vă ajută în compilarea bilanțului fiscal, respectând principiile generale de stabilire a bazei impozabile, inclusiv în ceea ce privește cheltuielile recunoscute fiscal și eligibile, reducerea bazei impozabile și altele.

SOLICITAȚI OFERTE GRATUITE PENTRU CONSULTANȚĂ FISCALĂ

Soluționarea dilemelor fiscale curente

În cazul în care aveți nevoie de asistență la pregătirea declarațiilor fiscale lunare, trimestriale și anuale și suport pentru celelalte obligații fiscale curente.

Planificare fiscală și proiecții ale declarațiilor fiscale

Obiectivul planificării fiscale este de a gestiona eficient fluxurile monetare și lichiditățile, precum și de a îmbunătăți opțiunile de investiții. Vă consiliază cu privire la deducerile disponibile pe care le puteți aplica în cadrul legii pentru a minimiza riscul fiscal.

O clientă mulțumită vă arată cu degetul.

Verificarea calculațiilor conform deciziilor fiscale

Verifică acuratețea și conformitatea deciziilor fiscale primite. Acestea pot fi decizii privind impozitul pe venit, impozitul pe venit din dobânzi, dividende, câștiguri de capital și decizii privind venitul din închirierea proprietății.

Asistență în pregătirea declarațiilor fiscale și a calculațiilor

Vă ajută la pregătirea declarațiilor fiscale semestriale și anuale (declarație pentru stabilirea impozitului pe venit din dobânzi pe depozitele monetare, declarație pentru stabilirea impozitului pe venit din dividende, declarație pentru calculul impozitului pe profitul din cesionarea instrumentelor financiare derivate, etc.) și la calculații, concentrându-se pe aplicarea scutirilor fiscale, determinarea bazei de impozitare și alegerea metodei de calcul a TVA.

SOLICITAȚI OFERTE GRATUITE de la consultanți fiscali

Reglementarea statutului de rezidență fiscală

Dacă lucrați în străinătate pe termen lung sau permanent, vă ajută să rezolvați problemele de dublă impunere, astfel încât să nu plătiți impozite mari atât în străinătate cât și în România.

Asistență în restructurarea statutului entităților

Vă ajută să alegeți forma juridică adecvată atât la începutul activității cât și la închiderea acesteia. Conduc procesul de modificări fiscale și legale care apar odată cu restructurările statutare (schimbări în capital sau structura capitalului).

Pregătirea studiilor pentru prețurile de transfer

Ei pregătesc recenzii ale calculațiilor prețurilor de transfer și conformitatea acestora cu Legea procedurii fiscale. În același timp, propun modele de afaceri între grupuri de companii, în cadrul cărora identifică diferite tipuri de tranzacții între societăți și pregătesc o analiză a funcțiilor și riscurilor (crearea unei analize benchmark) și sugerează modificări privind metodele folosite pentru determinarea prețurilor de transfer.

venituri înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare

Consultanță în afaceri internaționale

Vă oferă consultanță în afacerile internaționale, oriunde există un anumit efect fiscal. De exemplu, în litigiile fiscale internaționale și arbitrări, declararea veniturilor din străinătate, schimbările de proprietate în companii internaționale, distribuirea profiturilor, subcapitalizarea, impozitarea sportivilor, achizițiile sau fuziunile de companii cu proprietate străină și altele.

SOLICITAȚI OFERTE GRATUITE de la consultanți fiscali

Cât costă consultanța fiscală?

Dacă aveți deja un serviciu de contabilitate, vi se va factura separat consultanța fiscală, deoarece aceasta nu este inclusă în pachetul de servicii contabile. În orice caz, este important să stabiliți prețul serviciilor de contabilitate în avans.

Metoda de facturare

Definiți metoda de facturare, care poate fi stabilită pe ora de consultanță (utilă atunci când este vorba de pregătirea și realizarea unei anumite tranzacții fiscale), sau pe baza unui contract lunar (util când este vorba de consultanță fiscală regulată).

De ce depinde prețul pentru consultanța fiscală?

  • complexitatea cazului (volumul de reglementări și domeniile care trebuie luate în considerare)
  • domeniul de activitate al companiei (specificul industriei)
  • cantitatea de documente de revizuit
  • explicațiile și interpretările primite din partea ANAF-ului
  • necesitățile și cerințele individuale
  • amploarea obligației fiscale și impactul ei asupra mărimii cheltuielilor/veniturilor totale și asupra fluxului de numerar generat

Consultanță de bază

  • pentru persoane fizice persoane fizice cu activitate
  • impozit pe venit, facilități fiscale, relații de muncă
  • contracte de prestări servicii și drepturi de autor
  • contribuții pentru PFA (persoană fizică autorizată)
  • impozit pe moșteniri
  • 100 lei/lună
  • 250-500 lei/caz
taxele

Consultanță intermediară

  • pentru persoane fizice și companii mici
  • TVA simplificat
  • impozit pe venit
  • asistență în pregătirea declarațiilor fiscale simple
  • impozit pe tranzacțiile imobiliare, vehicule și bunuri
  • reglementarea statutului de rezidență fiscală
  • relații de muncă
  • 150-250 lei/lună
  • 500-1300 lei/caz

Consultanță avansată

  • pentru companii medii și mari
  • impozit pe servicii financiare (hârtii de valoare)
  • detașați și lucrători transfrontalieri
  • inspecții fiscale preventive
  • colaborare la controalele fiscale de inspecție
  • asistență în restructurarea statutului companiilor.
  • de la 450 lei/lună
  • 1500-3500 lei/caz

Consultanță foarte avansată

  • pentru companii mari
  • optimizarea obligațiilor fiscale
  • gestionarea acordurilor de evitare a dublei impuneri
  • abordarea prețurilor de transfer
  • planificare fiscală
  • consultanță în limbi străine
  • fiscalitate internațională
  • de la 1,200lei/lună
  • 2500-4,900 lei/caz

Pentru un preț exact, trimiteți o solicitare pentru a compara ofertele celor mai buni consultanți fiscali din apropierea dvs.

SOLICITAȚI OFERTE GRATUITE PENTRU CONSULTANȚĂ FISCALĂ